Fra: Arne Bj¿rhusdal <namhist@namhist.no>

Emne: VS: Pengegaver i 2012 som gir skattefradrag, pŒminnelse

Dato: 2. januar 2013 13:59:35 GMT+01:00

Til: "'Hans Christian Hagen'" <post@namdal.info>

 

Godt nyttŒr!

Lurer pŒ om du kan formidle dette pŒ hjemmesida  vŒr.

Kanskje det finnes noen som har for mye penger, og som kan skjenke laget pengegaver og spare skatt!

Hilsen Arne

 

Fra: Jostein Molde [mailto:jostein.molde@ntnu.no] 
Sendt: 2. januar 2013 11:15
Til: Jostein Molde
Emne: Pengegaver i 2012 som gir skattefradrag, pŒminnelse

 

Til vŒre medlemslag

 

 

Jeg viser til informasjon tilsendt senest 27. september i medlemsbrev:

 

GAVER TIL FRIVILLIGE ORGANISASJONER 2012

Skatteytere (personlige og organisasjoner) kan kreve fradrag for gave til visse frivillige organisasjoner. Gaven mŒ v¾re pengebel¿p og minst 500 kr. samlet i l¿pet av inntektsŒret. Maksimalt fradrag er 12.000 kr. I 2006 ble Landslaget godkjent som en organisasjon som kan motta pengegaver med rett til skattefradrag for skatteyter. Dette gŒr fram av listen over godkjente organisasjoner som ligger pŒ www.skatteetaten.no (gŒ til Arv og gaver, og derfra til Gaver til frivillige organisasjoner). I praksis betyr det ogsŒ at Landslagets medlemmer kan motta slike pengegaver. Men for at giver skal fŒ fradrag for gaven, mŒ vedkommende oppgi sitt personnummer (organisasjoner mŒ oppgi organisasjonsnummer) til historielaget som mottar gaven. Historielaget mŒ sende inn opplysningene om giver til oss sentralt, for det er vi som har ansvaret for Œ rapportere gavene til myndighetene.

Dersom slike gaver blir gitt i l¿pet av 2012, mŒ vi ha inn opplysninger om dem de f¿rste dagene av januar 2013. Vi sender ogsŒ en bekreftelse til giver, som sŒ kan bruke denne bekreftelsen som bilag til sin selvangivelse. Vi har lagt ved et skjema for pŒf¿ring av gaver til historielaget, som dere mŒ sende innen 6. januar 2013. Dette kan ogsŒ fŒs elektronisk ved henvendelse til oss.

 

Jeg legger ved nevnte skjema, og ber om at de som har slike gaver Œ innberette, gj¿r det senest 7. januar. Det er kanskje lettere for enkelte Œ fŒ gjort pŒ en mandag enn en s¿ndag, men vi tar selvsagt imot skjemaet f¿r denne datoen!

 

Vennlig hilsen

Jostein Molde

Redaksjonssekret¾r/¿konomiansvarlig
Landslaget for lokalhistorie
Inst. for historie og klassiske fag
NTNU
7491 Trondheim
Org. nr. 971 493 232
Tlf. 73 59 64 33/97 58 07 87
www.historielag.blogspot.com
BESTILL SKJEMA HER P E-post: jostein.molde@ntnu.no