"Sagdag" ved Norsk Sagbruksmuseum s¿ndag 3. juni 11-15

 

Norsk Sagbruksmuseum arrangerer for f¿rste gang ÓSagdagÓ Spillum s¿ndag 3. juni. Museet forvalter det det gamle sagbruket og nasjonale kulturminnet ÓSpillum Dampsag og H¿vleriÓ.

 

Sagdagen er et ledd i Œ ivareta museets formidleransvar for befolkningen i Namdalen. Vi satser et bredt og variert arrangement med aktiviteter for barn, matservering, historieformidling, visning av finsnekring i snekkerverkstedet og en liten kunstutstilling. I tillegg blir det sang ved Spillum damekor og selvf¿lgelig visning av de gamle rammesagene bruket.

 

Hele 4 historielag i distriktet blir med Sagdagen med egen stand/bod.  Foruten Namdal historielag har Bangsund og Klinga, Otter¿y og Namsos bys historielag takket ja til Œ stille som deltakere. Historielagene fŒr gratis tilgang en stand og kan drive promotering av eget lag. Til gjengjeld blir de oppfordret til Œ stille med en utstilling eller en aktivitet som kan bidra til Œ bygge opp om Sagdagen.

 

Hva bidraget skal v¾re, stŒr lagene fritt til Œ tenke ut selv.  Noen forslag kan v¾re Œ stŒ og h¿vle et stykke bord, snekre ei fuglekasse, lage ei br¿dfj¿l, jobbe med t¿mmerstokk forskjellige mŒter: kvisting, barking , merking, saging. Jobbe med ¿ks/kl¿yv¿ks. Det kan ogsŒ v¾re Œ lage seljefl¿yte, om noen behersker denne kunsten.

 

Bangsund og Klinga historielag ¿nsker eksempelvis sin side Œ stille opp med forskjellige aktiviteter som laging av tradisjonsmat, sjonglering og visning av historiske gjenstander. Vi ser med spenning fram imot hva lagene finner !

 

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Robert Holen

Museumspedagog

Norsk Sagbruksmuseum